Huidmeting

hannah Skin Analyser bij Huidcoach Blaricum

De hannah Skin Analyser is een uniek apparaat, de Skinanalyser maakt een uitgebreide huidmeting van de huid. De huid wordt gemeten op vocht- en vetgehalte, pH-waarde, melanine- en erytheemwaarde (pigment en irritaties). Door de huid te meten kunnen we direct inspringen op de behoefte van de huid.

 

Wat verteld een huidmeting?

Vochtgehalte
Het vochtgehalte geeft aan hoeveel vocht er in de huidcellen zitten. Als het vochtgehalte te laag is bindt deze geen lipiden (vetten) en zal de huid droog aanvoelen. De huid is onvoldoende gehydrateerd. Duurzame werkzame stoffen zullen dan ook moeite hebben om naar binnen te kunnen om daar de huid te verbeteren en conditioneren.

 

Vetgehalte

Het vetgehalte is de huideigen talg in combinatie met de verzorgende producten die u dagelijks gebruikt. Als deze waarde afwijkend is, kan de huid zich onvoldoende beschermen. Dit houdt in dat de huid de werkzame stoffen en het vocht niet goed kan vasthouden. Uw huid kan dan geïrriteerd aanvoelen.

 

pH-waarde

Deze toont aan in welke conditie de natuurlijke beschermmantel (zuurmantel) zich bevindt. In het kader van huidverbetering is het belangrijk en noodzakelijk dat deze natuurlijke bescherming goed is én goed blijft! Onze zuurmantel is tenslotte onze natuurlijke bescherming van de huid tegen schimmels, bacteriën en andere schadelijke invloeden van buitenaf.

 

Melanine
Het melaninegehalte bepaald je huidtype, waarbij huidtype 1 heel licht is (weinig pigment) en huidtype 6 heel donker (veel pigment)

 

Erytheem
Erytheem geeft de gevoeligheid aan in de huid (hoeveelheid roodheid) Het erytheemgehalte mag maximaal het melaninegehalte + 5 zijn.